Trebat će vam:
6 jaja
300 g krumpira
1 veliki luk
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Narežite luk na veće komade. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške. Pržite luk na maslinovom ulju na jakoj vatri nekoliko minuta, a zatim smanjite na srednje jaku vatru. Dodajte krumpir, promiješajte i pecite sve zajedno na srednjoj vatri oko 15 minuta. Povremeno promiješajte i pratite jesu li sastojci omekšali, a da se ne zapeku. Izvadite krumpir i luk, i dobro ocijedite suvišno ulje. U posudu u kojoj se nalaze krumpir i luk dodajte jaja, posolite i popaprite. Pomiješajte, poklopite i ostavite da stoji desetak minuta. U tavu dodajte malo ulja i izlijte smjesu jaja i krumpira. Pecite ga cijelo vrijeme poklopljenog, prvo kratko na jakoj vatri, a zatim smanjite i pecite još pet minuta. Kad se omlet počne odvajati od tave, a u sredini je još mekan, preokrenite ga pomoću tanjura i pecite s druge strane još nekoliko minuta. Prema želji, dodatno ga zapecite odozdo. Gotov je kada sredina omleta pod pritiskom pruža lagani otpor. Poslužite uz svježu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....