Trebat će vam:
500 g srdela
4 režnja češnjaka
maslinovo ulje
1 manji luk
3 rajčice
rukola
kruh (može i stari)
začinsko bilje
maslinovo ulje za tostiranje
limunov sok
luk i rajčice
sol i papar
Priprema:
Srdele najprije očistite, osušite pa ih rasporedite po posudi za pečenje. Premažite ih maslinovim uljem, dodajte i začinsko bilje po želji, sol i dva režnja češnjaka u ljusci. Sve stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 20 minuta. Za to vrijeme kruh narežite na kriške i tostirajte ga na dobro zagrijanoj tavi na malo maslinova ulja. Na tostirani kruh stavite rukolu koju ste prethodno začinili s maslinovim uljem, limunovim sokom i soli, dodajte pečene srdele, poprskajte s još maslinova ulja, dodajte sitno sjeckani luk s rajčicama i začinsko bilje po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....