Trebat će vam:
500 g glatkog brašna
250 ml vode
1 prašak za pečenje
50 g cheddar sira
prstohvat soli
125 ml salse ili pelata
bolja salama, kulen, chorizo kobasica
ukiseljena papričica ili malo kapara
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 240°C. Koristite neprianjajuću tavu otpornu za pečenje u pećnici. Zamijesite tijesto. U posudi pomiješajte brašno, vodu, sol i prašak za pečenje. Mijesite dok dobijete lijepo glatko tijesto. Zagrijte tavicu i dodajte malo maslinova ulja, nemojte prejako da se puši iz takve. Prstima rasporedite tijesto po tavi. Žlicom rasporedite salsu, rasporedite sir, šnite kulena ili choriza, malo kapara ili ukiseljene Jalapeño papričice. Pizzu pecite na srednje jakoj vatri oko 5 minuta zatim prebacite u pećnicu na još 10 minuta ili dok ne poprimi rumenu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....