IZ TAVE

Za ovakvu pizzu ne trebate čak ni paliti pećnicu, a gotova je u 30-ak minuta

 Wirestock/Getty Images/istockphoto
Na pizzu iz tave volimo dodati tek nekoliko sastojaka, kako je ne bismo pretrpali. Dobra ideja bit će cheddar sir, kulen ili chorizo i koja ukiseljena papričica ili malo kapara

Trebat će vam:

500 g glatkog brašna

250 ml vode

1 prašak za pečenje

50 g cheddar sira

prstohvat soli

125 ml salse ili pelata

bolja salama, kulen, chorizo kobasica

ukiseljena papričica ili malo kapara

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 240°C. Koristite neprianjajuću tavu otpornu za pečenje u pećnici. Zamijesite tijesto. U posudi pomiješajte brašno, vodu, sol i prašak za pečenje. Mijesite dok dobijete lijepo glatko tijesto. Zagrijte tavicu i dodajte malo maslinova ulja, nemojte prejako da se puši iz takve. Prstima rasporedite tijesto po tavi. Žlicom rasporedite salsu, rasporedite sir, šnite kulena ili choriza, malo kapara ili ukiseljene Jalapeño papričice. Pizzu pecite na srednje jakoj vatri oko 5 minuta zatim prebacite u pećnicu na još 10 minuta ili dok ne poprimi rumenu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 22:21