Trebat će vam:
200 g ricotte
500 g mladog špinata
tjestenina po želji (širi rezanci)
4 žlice maslaca
3 režnja češnjaka
200 ml kiselog vrhnja
sol i papar
muškatni oraščić
ribanac za posipanje
pinjoli po želji
Priprema:
Tostirajte kratko pinjole na suhoj tavi i stavite sa strane. Zakuhajte vodu koju ste prethodno posolili pa skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedite i kratko isperite. Ricottu stavite u posudu, posolite i popaprite pa dobro promiješajte. Češnjak usitnite. U tavi otopite maslac i kratko popržite pripremljeni češnjak. Ubacite mladi špinat i uz lagano miješanje pustite da povene. Ako je potrebno dodajte šaku po šaku listova te povremeno po potrebi podlijte s vodom od kuhanja tjestenine. Posolite. Dodajte postepeno kiselo vrhnje i miješajte te pustite da kratko zavrije. Ubacite skuhanu tjesteninu i pažljivo miješajte da se prožme s umakom. Naribajte muškatni oraščić, dodajte sol i papar po želji, a potom umiješajte i ricottu. Po potrebi dodajte još malo vode od kuhanja kako biste dobili kremasti umak. Kada se sve prožme, poslužite uz dodatak ribanca i tostiranih pinjola.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....