PAŠTA IZ BLENDERA

Za ovu kremastu tjesteninu trebat će vam tek sezonsko povrće i 30 minuta vremena

 Deposit Photos/
Napravite jednostavan umak pa ga pomiješajte s tjesteninom, a dodati ga možete i riži ili prosu

Trebat će vam:

Tjestenina

2 rajčice

2 paprike

2 tikvice

3 režnja češnjaka

1 šaka svježeg peršina

1 žličica mljevenog čilija

Sol i papar

Maslinovo ulje

Priprema:

U posudu za pečenje ubacite na krupnije komade narezanu rajčicu, papriku, tikvice i očišćene režnjeve češnjaka. Začinite čilijem, soli i paprom te dodajte maslinovo ulje. Sve pomiješajte pa stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 30 minuta ili dok povrće ne omekša. Sve prebacite u blender. Dok se povrće peče, skuhajte tjesteninu. Povrću u blenderu dodajte malo vode od kuhanja kako biste, kad izblendate sve sastojke, dobili gusti umak. Pomiješajte s povrćem i poslužite posipano sirom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 20:04