Priprema: 15 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
60 ml goveđeg temeljca
60 ml soja umaka
1 žlica rižinog octa
1 žličica sezamovog ulja
1 žlica meda
2 režnja češnjaka
1 žlica naribanog đumbira
1-2 žlice mirina po želji
prstohvat mljevene crvene paprike
1 žlica kukuruznog škroba
2 žlice biljnog ulja
500 g svinjskog fileta
1 luk
1 paprika
2 srednje mrkve
1 mladi luk
1 žlica sezamovih sjemenki
Priprema:
U srednjoj zdjeli pomiješajte goveđi temeljac, umak od soje, rižin ocat, sezamovo ulje, med, mljeveni češnjak, naribani đumbir, mirin ako koristite, crvenu papriku i kukuruzni škrob. Ostavite zdjelu sa strane. Zagrijte žlicu ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte svinjetinu narezanu na trakice i pecite je dok se ne zapeče i ne porumeni. Okrenite trakice i pecite ih dok ne porumene s druge strane. Svinjetinu stavite na tanjur i poklopite da ostane topla. Zagrijte novu žlicu biljnog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i papriku narezanu na trakice. Pržite uz miješanje oko 2 minute, zatim dodajte mrkvu narezanu na tanke prutiće i nastavite pržiti miješajući još 1-2 minute ili dok sve ne omekša. Stavite povrće na tanjur, ali ga nemojte poklopiti. Umak koji ste ostavili sa strane umutite i dodajte u tavu na srednje niskoj vatri. Kuhajte uz često miješanje dok se ne zgusne. Vratite svinjetinu i povrće natrag u tavu, promiješajte i pustite da se sve zagrije. Kod posluživanja ukrasite narezanim mladim lukom i sezamom.