NEDJELJNI RUČAK

Za pravi proljetni nedjeljni ručak kuhamo raskošnu junetinu s graškom i vinom

 Debbismirnoff
Junetina pripremljena na ovakav način najbolje se slaže s njokima, a dobra opcija bit će i pečeni mladi krumpir

Trebat će vam:

500 g juneće lopatice
2 luka
3 režnja češnjaka
2 mrkve
1 manji komad celera
300 g graška
100 ml crnog vina
1 žličica dimljene paprike
4 žlice pelata
2 grančice timijana
Lovorov list
Maslac
Maslinovo ulje
Sol, papar

Priprema:

Meso narežite na jednake komade pa ga dobro zapecite sa svih strana na dobro zagrijanom maslinovom ulju. Maknite ih iz tave, a na istu tu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne postane staklast, a zatim dodajte i sjeckani češnjak, mrkvu, celer. Kad se povrće zapeklo, vratite meso, dodajte dimljenu papriku, lovor, timijan, sol i papar, pelate i podlijte vinom. Pirjajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte temeljac ili vodu. Pustite da se krčka barem sat, a najbolje sat i pol do dva. Po potrebi dodajte još tekućine i začina. Kada meso omekša, dodajte grašak i kuhajte još desetak minuta pa poslužite uz njoke ili drugi prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 08:34