Trebat će vam:
450 g janjeće ili teleće jetre
4 žličice glatkog brašna
20 g maslaca
1 žličica suncokretova ulja
1 srednji luk
60 g slanine
500 ml vrućeg goveđeg temeljca
2 žličice kečapa od rajčice
sol
svježe mljeveni crni papar
svježi peršin
Priprema:
Jetrice isperite pod hladnom vodom i dobro ih osušite. Stavite dvije žličice brašna u veliku zdjelu i začinite s puno soli i papra. Uvaljajte jetricu u mješavinu da je potpuno prekrije. Otopite pola maslaca s uljem u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Uklonite višak brašna sa svakog komada jetrice i hvataljkama ih stavite u tavu. Pecite minutu i pol do dvije sa svake strane dok lagano ne porumene, ali se ne ispeku do kraja, a zatim ih prebacite na tanjur. Smanjite vatru i u istoj tavi otopite preostali maslac. Dodajte narezani luk i pecite ga oko minutu, miješajući da se dijelovi razdvoje. Zatim dodajte na trakice narezanu slaninu i pecite uz često miješanje još pet minuta ili dok luk ne omekša. Preostalo brašno pospite preko luka i slanine i pecite nekoliko sekundi uz miješanje. Vrući temeljac polako ulijevajte u tavu uz stalno miješanje. Zakuhajte, umiješajte kečap i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak ne zgusne i ne postane sjajan. Vratite jetrice u tavu i uz miješanje ih zagrijte u umaku od luka 2-3 minute. Začinite po ukusu solju i paprom. Jetrice i slaninu poslužite s pire krumpirom i posipajte svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....