Trebat će vam:
4 komada juneće koljenice
3 mrkve
1 veći komad korijena celera
1 veći luk
100 g slanine
200 ml bijelog vina
4-5 žlica pelata
temeljac
prstohvat šećera
2-3 grančice timijana
1 lovorov list
Priprema:
U posudi debelog dna na dobro zagrijano ulje najprije sa svih strana zapecite meso. Izvadite ga i potom ubacite slaninu pa pecite dok ne otpusti masnoću. Po potrebi dodajte još ulja ili sitno sjeckani luk samo bacite na već postojeću masnoću. Pustite da poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pustite da se pirja nekih 20-ak minuta, a potom dodajte vino. Pirjajte dok alkohol ne ispari. Dodajte pelate, timijan, sol, papar i malo šećera. Sve dobro pomiješajte, dodajte temeljac i vratite meso. Tekućina treba pokriti komade mesa. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 2-3 sata ili dok se meso ne počne raspadati. Zadnjih pola sata pojačajte vatru i kuhajte otklopljeno, ali pazite da ne zagori. Poslužite uz pire krumpir ili drugi prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....