Trebat će vam:
300 g tune u komadima
2 režnja češnjaka
1 luk
1 žličica limunovog soka
1 jaje
30 g krušnih mrvica
30 parmezana
sol i papar
100 g krušnih mrvica
Priprema:
Tunu ocijedite i sve sastojke osim 100 g krušnih mrvica pomiješajte u velikoj zdjeli. Trebali biste dobiti smjesu koju je lako oblikovati u kuglice. Ako je smjesa previše vlažna, dodajte još krušnih mrvica, ako je previše suha, dodati možete žličicu majoneze. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u preostale krušne mrvice. Spljoštite ih između dlanova i rasporedite po papiru za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva ili dok popečci ne poprime boju. Poslužite uz umak na bazi grčkog jogurta.
RUČAK USRED TJEDNA
Za pripremu polpeta od tune trebat će vam tek nekoliko sastojaka, poslužite ih uz brzi umak
Umak od grčkog jogurta napravite tako da jogurt pomiješate sa sitno sjeckanim češnjakom, začinskim biljem po želji i limunovim sokom
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?