Trebat će vam:
1 poriluk
2 mrkve
1 šaka zelenja (kopriva, špinat, blitva)
20 g maslaca
500 ml temeljca
200 g ječma
sol i papar
Priprema:
Ječam najprije ostavite da stoji u mlakoj vodi nekoliko sati. Na malo maslinova ulja najprije pirjajte poriluk. Dodajte namočeni ječam, pirjajte 2-3 minute, a zatim dodajte na komadiće nasjeckanu mrkvu. Začinite soli i paprom te dodajte temeljac toliko da pokrije sve sastojke. Kuhajte uz povremeno miješanje i po potrebi dodajte temeljac. Kada ste pri kraju kuhanja, u ječam umiješajte i dobro oprano i nasjeckano zelenje. Kuhajte dok ne povene. Na kraju umiješajte kockicu maslaca. Pospite začinskim biljem po želji i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....