Trebat će vam:
2 poriluka
500 g piletine (otkoštene)
200 g šampinjona
1 žlica maslaca
150 ml slatkog vrhnja
sol i papar
1 žličica timijana
1 šaka svježeg peršina
1 pakiranje lisnatog tijesta
1 jaje
sol i papar
Priprema:
Poriluk narežite na sitno pa ga pirjajte na dobro zagrijanom ulju oko tri minute. Najbolja opcija bit će posuda koja može i u pećnicu. Dodajte komadiće piletine i pirjajte dok ne poprimi boju. Ubacite i gljive. Pirjajte pet minuta. Začinite timijanom, soli i paprom. Ubacite žlicu maslaca, pustite da se otopi i dodajte slatko vrhnje, dodatno začinite po želji i umiješajte sitno sjeckani peršin. Kad ste dobili gustoću umaka koja vam odgovara, preklopite lisnatim tijestom. Na vrhu napravite rupicu, premažite tijesto jajem i pecite 30-ak minuta na 200 stupnjeva. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....