BRZO, A UKUSNO

Za ručak napravite prejednostavnu piletinu u umaku od rajčice s maslinama

 Nataly Hanin/Getty Images/istockphoto
Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, pokoji začin i prilog po želji. Dobra ideja bit će pire krumpir ili riža

Trebat će vam:

1 kg piletine u komadima s kostima

1 luk

2 režnja češnjaka

1 šaka svježeg ili žličica suhog bosiljka

Malo suhog origana

15-ak maslina

1 pakiranje pelata

Maslinovo ulje

Priprema:

Piletinu najprije dobro zapržite na ulju sa svih strana. Meso maknite, a na istu masnoću dodajte sjeckani luk. Dodajte i češnjak, a zatim i masline koje ste prepolovili. Dodajte začine, a odmah zatim i pelate. Ako je umak pregust, dodajte malo vode ili temeljca. Vratite piletinu i pustite da se krčka 30-40 minuta. Poslužite uz prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:22