![36186829](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/10/k_36186829_640.jpg)
Najčešće se priprema klasičnim prženjem, friganjem... kako god se već nazivalo. Na našoj obali Jadrana često je i usoljavaju, a kao takva je vrlo cijenjena delicija. Ali, može se ova ribica pripremiti na mnogo načina! Pečenje s povrćem u ljetnim mjesecima dobar je način da se spoje mora i zemlja. Riječ je o blagom povrću koje neće prevladati niti umanjiti okus ove božanstvene namirnice. Bitno je samo da se ribe ne tretiraju dugom termičkom obradom jer u tom slučaju izgube sve blagodati. Pržene srdelice mogu se jesti i hladne, naravno, pod uvjetom da je to unutar par sati. Ne ustručavajte se napraviti najobičniji sendvič koji je s umakom od vrhnja, hrena i mladog luka vrlo ukusan i aromatičan, idealan za večernja druženja. Sigurno ćete primiti mnoge pohvale, jer od ovako skromne namirnice može se napraviti kraljevski meni.
Srdele i Pak Choi
![Zagreb , 020719.
Editorijal jela od srdele.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/7/9/11/srdela8-020719.jpg)
Pašteta od srdela
![Zagreb , 020719.
Editorijal jela od srdele.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/7/9/11/srdela6-020719.jpg)
Srdele s povrćem
![Zagreb , 020719.
Editorijal jela od srdele.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/7/9/11/srdela4-020719.jpg)
Srdele na grill tavi sa sirom i maslinama
![Zagreb , 020719.
Editorijal jela od srdele.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/7/9/11/srdela1-020719.jpg)
Fishburger sa srdelama
![Zagreb , 020719.
Editorijal jela od srdele.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/7/9/11/srdela3-020719.jpg)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....