PROBAJ OVO

Za stvarno brzi ručak usred tjedna: njoki u aromatičnom umaku od rajčice i kobasice

 Brent Hofacker/
Sve što vam treba za ovaj jednostavan umak su 2-3 rajčice, češnjak i malo začina

Trebat će vam:

3 režnja češnjaka

2-3 veće rajčice

2 kobasice za pečenje

1 šaka bosiljka

1 pakiranje njoka

Sol i papar

Maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte češnjak jednu minutu. Dodajte bosiljak i timijan po želji. Pustite da otpuste arome, a zatim dodajte kobasicu koju ste izvadili iz crijeva ili nasjeckali na sitno. Pirjajte dok se kobasica ne zapeče, a zatim dodajte rajčicu nasjeckanu na kockice. Začinite soli i paprom. Kuhajte 20-ak minuta, dok većina tekućine ne ispari. Stavite kuhati njoke. Kada su pri kraju, prebacite ih u posudu s umakom i završite. Na kraju sve pospite svježim bosiljkom i sirom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 16:11