RUČAK ZA 2 DANA

Za vikend pripremite žgvacet od puretine i oslobodite se kuhanja ručka na dva dana

 Marko Miscevic/Cropix
U novootvorenoj gostioni Zlatno krilo kušali smo sjajan žgvacet od puretine i zamolili ih recept

Sastojci za 4 osobe

700 g otkoštenog purećeg batka i zabatka

300 g crvenog luka

100 g ribane mrkve

100 g sitno rezane stabljike celera

3 režnja češnjaka

400 g svježe rajčice

200 ml bijelog vina

grančica ružmarina i timijana

svježe mljeveni crni papar

50 ml maslinovog ulje

sol

papar

Zagrijte 50 ml maslinovog ulja u većoj posudi pa dodajte otkoštene pureće batke i zabatke. Pržite ih s obje strane dok se dobro ne karameliziraju. Izvadite ih iz posude, a zatim dodajte sitno narezano korjenasto povrće, posolite pa pirjajte dok se ne zažuti. Vratite meso u posudu, sve zajedno zagrijte da se sjedini, potom dodajte sitno narezan češnjak. Čim češnjak pusti miris, ubacite i rajčice narezane na kockice, pa propržite i podlijte bijelim vinom. Zatim dodajte i sve ostale začine i kuhajte dok meso ne omekša. Po želji dodatno začinite solju i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 16:36