Sastojci za 4 osobe
700 g otkoštenog purećeg batka i zabatka
300 g crvenog luka
100 g ribane mrkve
100 g sitno rezane stabljike celera
3 režnja češnjaka
400 g svježe rajčice
200 ml bijelog vina
grančica ružmarina i timijana
svježe mljeveni crni papar
50 ml maslinovog ulje
sol
papar
Zagrijte 50 ml maslinovog ulja u većoj posudi pa dodajte otkoštene pureće batke i zabatke. Pržite ih s obje strane dok se dobro ne karameliziraju. Izvadite ih iz posude, a zatim dodajte sitno narezano korjenasto povrće, posolite pa pirjajte dok se ne zažuti. Vratite meso u posudu, sve zajedno zagrijte da se sjedini, potom dodajte sitno narezan češnjak. Čim češnjak pusti miris, ubacite i rajčice narezane na kockice, pa propržite i podlijte bijelim vinom. Zatim dodajte i sve ostale začine i kuhajte dok meso ne omekša. Po želji dodatno začinite solju i paprom.