200 g badema
100 g oraha
100 g kokosova brašna
40 g tapioke
50 ml narančina soka
60 g kokosova ulja
150 g agavina sirupa
30 g zlatnog lana u 80 ml vode
100 g pekmeza od mandarine
150 g grubo samljevenog lješnjaka
Samljeti badem i orah, dodati kokosovo brašno i tapioku. Nakon toga dodati tekući dio i sjediniti smjesu. Tijesto podijeliti u četiri dijela i razvaljati četiri kore. Svaku koru namazati marmeladom od mandarina i posuti tostiranim grubo mljevenim lješnjacima. Staviti u pećnicu na 140 stupnjeva na pola sata. Prošarati čokoladom i naribati koricu mandarine (ili klementine), posuti grubo sjeckanim lješnjacima.
Pročitajte više o Kokolachu: KOKOLACH: Božićni kolači koji se jedu bez grižnje savjesti
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....