Trebat će vam:
3-4 fileta oslića
100 g krušnih mrvica
2 jaja
80 g brašna
3-4 komada batata
Maslinovo ulje
Sol
Priprema:
Ribu dobro osušite i, ako je potrebno, očistite od kosti. Narežite je na trakice debljine oko 1 do 2 centimetra. Posolite ih. Uvaljajte ih u brašno, zatim u jaja koja se umutili te u krušne mrvice. Rasporedite ih po papiru za pečenje, lagano poprskajte maslinovim uljem i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite oko 15 minuta, ovisno o veličini komada ribe. Batat narežite na željeni oblik, najbolja opcija bit će prutići. Ubacite ga u zdjelu i dodajte dvije žlice maslinovog ulja. Dobro protresite, a zatim dodajte malo soli. Ponovno protresite. Rasporedite po papiru za pečenje i ubacite u pećnicu na 180 do 200 stupnjeva na oko 20 minuta ili dok na dijelovima ne omekšaju, a na dijelovima ostanu hrskavi, poput krumpirića. Poslužite zajedno.
JEDI BOLJE
Zaboravite kupovne, napravite domaće riblje štapiće i hrskave krumpiriće od batata
Ovisno o veličini i debljini prutića, ribi će u pećnici trebati manje od 30 minuta, a i batat se priprema prilično brzo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....