Trebat će vam:
7 g suhog kvasca
1 šalica tople vode (do 30 stupnjeva)
2 šalice brašna (najbolje kombinacija 1:1 oštro/glatko brašno)
2 čajne žličice meda (ne prearomatičnog)
1 čajna žličica soli
100 g mozzarelle
80 g pršuta
50 g rukole
5-6 cherry rajčica
50 ml umaka od rajčice
Priprema:
Kod pripreme tijesta prvo med rastopite u vodi. Pomiješajte sol i brašno, dodajte suhi kvasac i postupno dodajte vodu. Mijesite tijesto desetak minuta – donji dio tijesta primite dlanom, a drugom rukom ga razvucite, preklopite i zarotirajte za 180 stupnjeva te ponavljajte postupak.
Tijesto razdijelite na dva, tri dijela, formirajte kuglu (bulu) i stavite da se diže oko sat vremena odnosno dok se ne udvostruči. Ako imate vremena, najbolje je tijesto ostaviti u hladnjaku pokriveno plastičnom folijom preko noći.
Postavite konfiguraciju kamada – ugljen, deflektor, rešetka, pizza kamen. Zagrijte kamado na 360 °C – grijanje poklopljeno minimalno 35 minuta na toj temperaturi.
Tijesto premijesite, razvaljajte na tanko (3 - 4 mm) i formirajte ga u oblik kruga.
Potom po njemu razmažite umak od rajčice, stavite mozzarellu, pecite od 2 do 4 minute, dodajte pršut, rukolu i cherry rajčice te još kratko zapecite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....