U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju će nam pokazati kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.
Nakon onog s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima, u novom nastavku našeg novog video specijala odabrali smo risotto sa smokvama i pršutom, ljetnim klasikom koji još uvijek možete pripremiti ako imate sreće i pronađete svježe smokve.
Ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo.
Pogledajte video pripremu, a na linku u nastavku potražite i recept za ovaj risotto!
Veliki specijal posvećen risottu po receptima Ane Uremović Longobardi pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....