Trebat će vam:
500 g brašna
250 g vode
1 paketić suhog kvasca
1 žlica šećera
3 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
šunka i sir
umak po želji
Priprema:
Najprije u manjoj posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i šećer. Pustite da se zapjeni pa pomiješajte s brašnom, soli i maslinovim uljem. Zamijesite tijesto i pustite da se diže sat vremena. Kada se tijesto diglo, razvaljajte ga na pravokutnik i obložite sirom i šunkom. Dodati možete i umak po želji, primjerice od rajčice. Zarolajte i pustite da se diže još 30 minuta na toplom. Ako je štruca prevelika, podijelite je na dva dijela. Premažite jajem i pospite sezamom i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Prije rezanja pustite da se malo ohladi, a potom je štrucu poslužite uz umak po želji ili jogurt.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....