Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 kg cvjetova brokule, ili oko tri očišćene manje glavice
- 1/4 šalice nesoljenog maslaca
- 3 žlice brašna
- jedna i pol šalica punomasnog mlijeka
- žličica soli
- malo svježe ribanog muškatnog oraščića
- svježe mljeveni papar
- šalica ribanog sira snažnog okusa, na primjer cheddar
- 1/2 šalice krušnih mrvica
Priprema
1. korak
Uključite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva. Za to vrijeme na tavi rastopite maslac, dodajte brašno i pustite da sasvim blago porumeni. Podlijete mlijekom pomalo ga dolijevajući i cijelo vrijeme mješajući da se razbiju grudice.
2. korak
Posolite i dodajte muškatni oraščić. Pustite neka krčka petnaestak minuta, uz konstantno miješanje, dok se ne formira umak željene gustoće. Kad je gotovo, maknite s vatre i začinite svježe mljevenim paprom. Pustite neka se malo ohladi dok pripremite povrće.
3. korak
U malo slane vode blanširajte cvjetove brokule, ne dulje od pet minuta. Ocijedite i prebacite ih u vatrostalnu posudu za pečenje namaštenu maslacem.
4. korak
Posipajte polovicom naribanog sira pa prelijte umakom. Posipajte odozgo ostatkom sira i krušnim mrvicama. Zapecite u pećnici oko dvadeset minuta dok korica ne postane rumena i hrskava. Servirajte toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....