Priprema: 20 minuta
Pečenje: 40 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
4 manja komada pilećih prsa ili 2 velika prerezana po pola po dužini
žlica maslaca
talijanska mješavina začina (ružmarin, bosiljak, vlasac, papar…)
žlica ulja
170 g baby špinata
4 režnja češnjaka
prstohvat soli
80 ml punomasnog mlijeka
80 ml vrhnja za kuhanje
80 g mozzarelle
sušene rajčice
100 g topivog sira poput gaude
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190°C. Maslacem premažite posudu za pečenje. Začinite piletinu s obje strane pa stavite u namašćenu posudu i pecite 15-20 minuta u zagrijanoj pećnici. Dok se meso peče u širokoj tavi na srednje jakoj vatri,zagrijte žlicu ulja. Dodajte špinat i kuhajte tek 1 do 2 minute da se zagrije i počne venuti. Maknite s vatre. Dodajte usitnjeni češnjak. U zdjelici pomiješajte mlijeko i vrhnje pa dodajte u tavu sa špinatom te vratite na vatru. Kuhajte dok ne zavrije. Dodajte usitnjenu mozzarellu i neprestano miješajte oko pola minuta dok se sir ne počne topiti. Smanjite na laganu vatru i nastavite miješati još minutu dok ne dobijete kremasti špinat. Ne smije biti vodenast - u tom slučaju pojačajte vatru i pustite da opet zavrije uz neprestano miješanje kako bi ispario višak tekućine. Posolite, pomiješajte i maknite s vatre. Piletinu izvadite iz pećnice i po svakom komadu rasporedite kremasti špinat, ocijeđene sušene rajčice koje ste usitnili i kriške sira. Pecite u pećnici nepokriveno još 15 do 20 minuta dok se piletina u potpunosti ne ispeče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....