PROBAJ OVO

Zapečena tjestenina punjena rajčicom, ječmom, lukom, slaninom i parmezanom

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Okušajte se u pripremi punjene tjestenine na sasvim drugačiji način, s ječmom i slaninom

Trebat će vam:

500 g tijesta u obliku kratkih cijevi, Paccheri
300 g rajčice (sorte volovsko srce ili jabučar)
50 g ječmene kaše
100 g špeka
vezica mladog luka
sol
papar
kajenski papar
parmezan
velika žlica svježe nasjeckanog peršina
maslinovo ulje
200 ml pirea od rajčica
200 ml povrtnog temeljca

Priprema:

Ječmenu kašu isperite hladnom vodom i stavite da se kuha prema uputama na pakiranju. Rajčicu narežite na kockice, špek na trakice, mladi luk na kolutiće. U veću posudu dodajte rajčicu, kuhanu i ohlađenu ječmenu kašu, špek, mladi luk te začinite solju, paprom, kajenskim paprom, parmezanom po želji i nasjeckanim peršinom. Sve sastojke dobro izmiješajte. Posudu za pečenje namažite maslinovim uljem i dodajte pire od rajčica. Tjesteninu u obliku kratkih cijevi punite prethodno pripremljenim nadjevom i slažite u posudu za kuhanje i to da stoje okomito. Kad ste potrošili sve sastojke, zalijte povrtnim temeljcem. Kako je tijesto sirovo, ne naguravajte ga jer morate računati da će kuhanjem nabubriti. Posudu prekrijte poklopcem ili aluminijskom folijom te stavite u zagrijanu pećnicu da se peče, kuha, oko 20 minuta. Nakon tog vremena maknite poklopac ili foliju, naribajte još parmezana i malo zapecite gornju površinu tijesta. Servirajte toplo uz dodatak feta sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 12:54