
Priprema: 35 minuta
Pečenje: 45 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
1 mala hokkaido buča (cca 1 kg)
2 poriluka
4-5 grančica timijana
1-2 grančice ružmarina
5 žlica maslinova ulja
sol i papar
½ žličice slatke paprike
1 mala glavica luka
500 g miješanog mljevenog mesa
200 g vrhnja za šlag
3 grančice peršina
Priprema:
Buču narežite na kriške i ogulite ih. Na kolutove narežite oprani poriluk pa sve stavite u posudu za pečenje. Nasjeckajte listiće začinskog bilja, pomiješajte ih s maslinovim uljem, solju i paprom te paprikom pa time dobro natrljajte povrće. Nasjeckajte luk, pomiješajte ga s mesom, posolite, popaprite pa oblikujte 20 okruglica. U tavicu stavite malo ulja pa prepecite okruglice sa svih strane. Rasporedite ih po povrću. U tavici na ulje u kojem ste pržili okruglice ulijte vrhnje, promiješajte i prelijte preko povrća i okruglica. Pecite 45 minuta na 200°C. Nasjeckajte peršin pa njime posipajte gotovo jelo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....