Trebat će vam:
4 tikvice
1 luk
1 mrkva
1 manji komad korijena celera
400 g mljevene puretine
5 žlica pelata
1 žličica šećera
1 šaka svježeg bosiljka
Ribani sir
Sol i papar
Ulje
Priprema:
Tikvice najprije izdubite pa njihovo meso nasjeckajte na sitno, a izdubljeni dio premažite s malo ulja i stavite u pećnicu na 10-ak minuta. Na ulju pirjajte sjeckani luk, a kad se zažuti, dodajte mljevenu puretinu i sitno sjeckanu mrkvu. Dodajte i ostatak tikvica. Pirjajte dok svi sastojci ne dobiju boju, a zatim dodajte pelate. Pustite da se krčka oko pola sata. Začinite soli i paprom, dodajte i žličicu šećera. Na kraju ubacite bosiljak. Dobivenom smjesom punite tikvice, pospite ih sirom i ubacite u pećnicu na još 20-ak minuta. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....