KOJI DOBAR RUČAK

Zapečeni grah s mljevenom junetinom uz koji će vam trebati samo još kriška kukuruznog kruha

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Ovog puta zapečeni grah radimo na malo drugačiji način - s junetinom, medom i senfom

Trebat će vam:

450 g mljevene junetine

1 glavica luka

450 g kuhanog cannellini graha

110 ml umaka za roštilj

50 ml umaka od rajčice

50 g meda

1 žlica senfa

sol i papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj tavi prikladnoj za pećnicu pecite mljevenu junetinu i usitnjeni luk na srednje jakoj vatri dok meso više ne bude ružičasto, otprilike 5-7 minuta. Ocijedite višak masnoće. Umiješajte cannellini grah, umak za roštilj, med, umak od rajčice i senf. Začinite solju i paprom po ukusu. Zakuhajte smjesu. Nakon što smjesa zavrije, prebacite tavu u pećnicu. Pecite nepokriveno 10-15 minuta, miješajući na pola vremena, dok se ne počnu javljati mjehurići. Poslužite uz kukuruzni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 12:12