Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 oslića srednje veličine
- 6-8 cherry rajčica
- 1 mladi češnjak
- 1/2 nešpricanog limuna
- 1,5 dl bijelog vina
- maslinovo ulje
- 1 žlica krušnih mrvica
- ribani parmezan
- timijan
- ružmarin
- sol l papar
Priprema
1. korak
Osliće očistite, odstranite im glave ili zamolite da to za vas učine u ribarnici. Ako su oslići veći svaki isjecite na dva komada. Oslić posolite i popaprite pa stavite u posudu za pečenje, naokolo poslažite cherry rajčice, grančicu ružmarina, timijan, limun (obavezno nešprcani) narezan na kolutove te češnjak narezan na kolutiće (i
bijeli i zeleni dio češnjaka).
2. korak
Prelijte maslinovim uljem i bijelim vinom te pecite pod folijom oko pola sata. Maknite tada foliju te pospite ribu mješavinom krušnih mrvica i parmezana i pustite da se sve skupa zapeče. Ribu servirajte s lisnatom salatom kojoj pridodajte nasjeckani mladi luk. Začinite kvasinom i maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....