Kad nam se fino jede

Zasitno i baš ukusno: mnoge generacije odrasle su na inačici ovog jela od krumpira

 Nadezhda_nesterova/Getty Images
Dokaz je ovo da ne morate imati skupe sastojke i recept komplicirane pripreme da biste se dobro najeli i uživali u svakom zalogaju

Priprema: 10 minuta
Pečenje: 70 minuta
Porcija: 4

PUNJENI KRUMPIR SA SIROM I SLANINOM

Trebat će vam:
4 velika ili 8 malih krumpira
150 g slanine, narezane na kockice
1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
150 g cheddar sira, naribanog
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice maslaca
2 žlice nasjeckanog mladog luka ili peršina (za dekoraciju)
sol i papar po ukusu

Priprema:

Operite i osušite krumpire, probodite ih vilicom i pecite 50 - 60 minuta na 200 °C. Popržite slaninu dok ne postane hrskava, izvadite ju, a u istoj tavi pržite luk dok ne omekša i bude karameliziran (5 - 6 minuta). Kad su krumpiri pečeni, malo ih ohladite, zarežite i izdubite, ostavljajući 1 cm kore. Izdubljeni dio pomiješajte s maslacem, kiselim vrhnjem, slaninom, lukom, 100 g cheddara, solju i paprom. Napunite krumpire tom smjesom, pospite ostatkom cheddara i pecite na 180 °C još 10 - 15 minuta, dok se sir ne zapeče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 08:43