Trebat će vam:
400 g mljevenog mesa (junetina ili junetina i svinjetina)
1 konzerva graha
1 konzerva kukuruza
1 luk
3 režnja češnjaka
2 mrkve
1 manji komad korijena celera
prstohvat čilija
4 žlice pelata
2 lovorova lista
povrtni ili mesni temeljac (ili voda)
kiselo vrhnje za posluživanje
avokado za posluživanje
sol i papar
maslinovo ulje
1 limun
sir prema želji
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani luk. Dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i meso. Pirjajte dok meso ne poprimi boju. Dodajte zatim sitno nasjeckanu mrkvu i celer, začinite soli i paprom, dodajte i malo čilija, a zatim i pelate. Ubacite lovorov list. Kuhajte 15-ak minuta, a zatim dodajte temeljac. Kuhajte 30 minuta, toliko da juha postane gušća. Posljednjih 10-ak minuta ubacite grah i kukuruz koje ste najprije isprali. Maknite s vatre, pospite s malo naribanog sira (najbolje cheddar), dodajte žlicu kiselog vrhnja i avokado. Sve dodatno pokapajte s malo limunova soka i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....