Čuli ste za pirovo, heljdino pa i priovo brašno. Što se tiče kokosovog brašna valjda ne postoji osoba koja ga ne ljubi. Ječmeno brašno blagog je okusa, dobra zamijena za bijelo brašno, ali se rijetko koristi jer takav kruh brzo puca i jer nema dovoljnu količinu za dizanje. Rižino brašno ima također blag okus, gotovo neutralan. Koristi se kao “vezivno tkivo” u raznim umacima, pudinzima i kolačima. Ima prilično grubu strukturu pa ga je poželjno zagladiti dodavanjem tekućine ovisno o receptu. Heljdino ima prilično robustan okus pa ćete ga često koristiti za palačinke i kruh.
Naša Marija, inače autorica bloga Make it healthy, pripremila je tri vrste keksića s takozvanim zdravim brašnima. Rižino brašno sljubila je kokosovim, integralne keksiće pripremila je s heljdinim i ječmenim dok je treća vrsta u kombinaciji s indijskim oraščićima.
1. Keksi s rižinim, pirovim i kokosovim brašnom
2. Integralni keksići s ječmenim i heljdinim brašnom
3. Keksići s indijskim oraščićem
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....