ZVUČI TOP

Zašto omiljenu slasticu ne biste napravili na novi način? Imamo recept za palačinke od heljde s orasima u vinskom umaku

Omiljene palačinke ovog puta radimo na malo drugačiji način, po receptu koji smo pronašli u knjizi o heljdi Romana OzImeca

Trebat će vam:

7 komada jaja
200 g heljdina brašna
175 g pšeničnog brašna
250 ml vina od meda
300 g smeđeg šećera
350 g oraha
600 ml mlijeka
50 ml bijelog ulja
10 g soli

Priprema:

Od heljdinog i pšeničnog brašna, 2 jaja, mlijeka, soli i malo šećera umijesite tijesto za palačinke. Ispecite palačinke. Orahe sameljite i pomiješajte s malo šećera. Od 5 žutanjaka, ostatka šećera i vina od meda istucite na pari pjenasti umak od vina. Palačinke pospite pripremljenim orasima, a prije posluživanja prelijte medenim umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 04:17