Trebat će vam:
potrbušina jednog šarana
kuhana riža
grašak
jaja
krušne mrvice
sol, papar
maslac
povrtna garnitura (prokulica, mrkva, cherry rajčica)
Priprema:
Potrbušinu šarana filetirati, lagano potući i posoliti.
Pomiješati rižu, grašak, jaje, krušne mrvice i pripremiti nadjev.
Filet šarana okrenuti kožom prema dolje, začiniti i puniti nadjevom, pažljivo zarolati te zamotati u PVC foliju, a zatim i u aluminijsku foliju.
Čvrsto zamotanu rolicu staviti kuhati u kipuću poklopljenu posudu na laganu vatru oko tri sata.
Kuhanu rolicu izvaditi iz vode, prerezati s jedne strane folije i istisnuti rolicu iz omota.
Rolicu od šarana poslužiti s garniturom od povrća skuhanom u malo vode uz dodatak šećera i sotiranom na maslacu prije serviranja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....