KORAK PO KORAK

Zašto ovog vikenda ne biste napravili sočne rolice od šarana s rižom? Imamo detaljne upute

 Vedran Peteh/Cropix/Cropix
Recept za ovo jelo s nama je podijelila Danijela Crnjak Andri iz restorana "Kod bake"

Trebat će vam:

potrbušina jednog šarana
kuhana riža
grašak
jaja
krušne mrvice
sol, papar
maslac
povrtna garnitura (prokulica, mrkva, cherry rajčica)

Priprema:

Potrbušinu šarana filetirati, lagano potući i posoliti.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Pomiješati rižu, grašak, jaje, krušne mrvice i pripremiti nadjev.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Filet šarana okrenuti kožom prema dolje, začiniti i puniti nadjevom, pažljivo zarolati te zamotati u PVC foliju, a zatim i u aluminijsku foliju.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Čvrsto zamotanu rolicu staviti kuhati u kipuću poklopljenu posudu na laganu vatru oko tri sata.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Kuhanu rolicu izvaditi iz vode, prerezati s jedne strane folije i istisnuti rolicu iz omota.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Rolicu od šarana poslužiti s garniturom od povrća skuhanom u malo vode uz dodatak šećera i sotiranom na maslacu prije serviranja.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 17:04