NEŠTO DRUGAČIJE

Zašto ovog vikenda uz omiljena jela s roštilja ne biste poslužili i ovaj brzi umak od borovnica?

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
Umjesto klasičnog kečapa, senfa i ajvara, zaigrajte se pa napravite ljutkasti umak od borovnica i poslužite ga uz omiljene burgere

Trebat će vam:

1 žlica suncokretova ulja
1 manji crveni luk
1 jalapeño papričica
60 ml domaćeg kečapa
60 g senfa
40 g smeđeg šećera
žlica vinskog octa
190 g svježih ili smrznutih borovnica
sol i papar

Priprema:

Usitnjenu jalapeño papričicu i luk dinstajte u ulju dok ne omekšaju. Dodajte ostale sastojke i pustite da smjesa zavrije. Smanjite vatru i pustite da se 20 minuta krčka umak dok borovnice ne postanu jako mekane. Štapnim mikserom ili multipraktikom usitnite dok umak ne postane potpuno gladak.

image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 18:08