Recept Ivane Bekavac

Zbog ovog aromatičnog namaza vrijedi skoknuti na tržnicu i zatim upaliti pećnicu

Poznata chefica predlaže da za iduće druženje spremite malo drugačiji povrtni namaz

Nakon što nam je otkrila recept za svoj namaz od leće, chefica Ivana Bekavac s čitateljima Dobre hrane podijelila je i svoju metodu izrade namaza od patlidžana kojeg nikad ne uspije spremiti dovoljno i koji se uvijek prvi razgrabi. Naime, inačicu ovog namaza Ivana priprema u sklopu svog cateringa Prep za klijente koji žele uživati u malo drugačijoj, ali izrazito aromatičnoj i ukusnoj hrani. Prep Ivana Bekavac vodi sa svojom poslovnom partnericom Dinom Habulin i suradnikom Marinom Petranovićem, a među ljetnim specijalitetima uvijek se nađe i barem jedno jelo od patlidžana. Iskoristite njegovu sezonu do maksimuma i spremite ovaj namaz već danas!

image
Neja Markičević/Cropix

image
Neja Markičević/Cropix

image
Neja Markičević/Cropix

Namaz od patlidžana

1 veliki patlidžan
1 žlica maslinova ulja
50 ml maslinova ulja
1 luk
1/2 žličice kumina
2 režnja češnjaka
2 žlice kapara
1 žlica sezama
2 žlice vinskog octa
1 žličica soli

Narežite patlidžan po dužini. Izbodite ga vilicom i premažite žlicom maslinova ulja. Pecite na 200 stupnjeva Celzijevih 25 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Izvadite meso patlidžana. Usitnite luk i češnjak. Lagano pirjajte luk te dodajte češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte sve preostale sastojke i meso patlidžana. Izblendajte sve u blenderu ili štapnim mikserom pa poslužite.

image
Neja Markičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 07:59