200 g badema
100 g rižinog brašna
40 g prosenog brašna
50 g kokosova šećera
50 g bademova maslaca
100 g kokosova ulja bez mirisa
1/2 žličice naribane narančine kore
1/3 žličice kardamoma
Napraviti bademov maslac kao u slučaju za vanilin kiflice. Sameljite badem u brašno. Samljeti kokosov šećer u mlincu za kavu i dodati ostale suhe sastojke. Tijesto oblikovati u zvjezdice. Peći na 150 stupnjeva 10-ak minuta. Neka se tijesto ohladi oko 15 minuta, da ne bi pucalo. Zvjezdice možete puniti omiljenim pekmezom ili sirovom limunovom kremom ili ih jednostavno konzumirati bez ičega.
Sirova limunova krema:
110 g indijskog oraščića
1 limun
50 g agavina sirupa
15 g kakao maslaca
35 g kokosova ulja bez mirisa
malo vanilije u prahu
Indijske oraščiće natopite u vodi na nekoliko sati da omekšaju. Kad su omekšali, bacite vodu i stavite ih u blender te redom dodajte iscijeđeni limun i ostale sastojke. Blendajte do fine smjese. Kremu prije upotrebe stavite u hladnjak na otprilike dva sata i nanosite je u tankom sloju između dvije zvjezdice
Pročitajte više o Kokolachu: KOKOLACH: Božićni kolači koji se jedu bez grižnje savjesti
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....