Zdravi cupcakesi s grčkim jogurtom i đumbirom

 Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

350 g graham brašna
2 žličice praška za pecivo
1-2 žličica svježe naribanog đumbira (po želji)
malo cimeta
prstohvat soli
220 ml suncokretova ulja
200 g meda
180 g tekućeg jogurta

Za kremu:

1 grčki jogurt
med
cimet po želji

Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. 
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C te pripremite papirnate čašice u koje ćete stavljati smjesu za cupcakese. U jednu posudu izmiješajte brašno, prašak za pecivo, đumbir, cimet i prstohvat soli. U drugoj izmiješajte ulje, med i jogurt. Potom dodajte suhe sastojke i promiješajte dok se sastojci ne prožmu. Dobivenu smjesu ulijte do pola kalupa jer će narasti. Pecite od 15 do 20 minuta, a u međuvremenu napravite kremu. Izmiješajte grčki jogurt s medom i malo cimeta. Kad su poprimili zlaćanu boju, pustite da se malo ohlade, a zatim ih nadjenite kremom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 18:20