DOBRE IDEJE

ZDRAVI TANJURIĆ: Crveni jesenski namaz

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Kako od sendviča napraviti kvalitetan obrok?

1 manje pakiranje kuhanog slanutka
2 veće rog paprike
5-6 većih sušenih rajčica
2 velike žlice tahinija
sok pola limuna
1 protisnuti režanj češnjaka
malo maslinova ulja
sol i papar
spicy čips od slanutka i pohani kruh

Zagreb, 250919.
Zdrava jela; Tri sendvica ; dva slana i jedan sladak pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Papriku operite, stavite cijelu na papir za pečenje i zapecite je na 200 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta. Zatim je premjestite u posudu i poklopite na 15 minuta. Kada se uparila, ogulite s nje kožu i oprezno, bez ispiranja, odstranite koštice (pomognite si papirnatim ručnikom). Stavite je tako očišćenu u multipraktik s ispranim slanutkom, prokuhanim i procijeđenim sušenim rajčicama (ili ih tijekom noći stavite da nabubre u običnoj vodi) te s ostatkom sastojaka za namaz. Izradite glatku smjesu, što je oko 10 minuta blendanja. Poslužite namaz na pohanom suncokretovu kruhu s čipsom od slanutka i još malo maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 01:53