Sastojci za 4 osobe:
700 g fileta potočne pastrve, očišćenog od kože i kostiju
600 g kelja
300 g poriluka
2 dl kiselog vrhnja
70 g maslaca l češnjak (1 češanj)
sol i papar
Kelj izrezan na rezance blanširati pa odložiti sa strane. U zagrijanoj tavici otopiti maslac, dodati poriluk i pustiti da "uvene" na laganoj vatri. Paziti da ne promijeni boju. Dodati češnjak, blanširani kelj, sol i papar, sjediniti miješanjem i dobro zagrijati, pa na kraju dodati kiselo vrhnje.
Za krustu od lješnjaka:
50 g prženih lješnjaka
50 g panko mrvica
50 g ribanog sira
50 g maslaca
Maslac otopiti i dodati mu sve suhe sastojke. U vatrostalnu posudu staviti topao kelj s porilukom i vrhnjem, na to položiti filet pastrve i posuti krustom te sve zajedno peći u pećnici 10-ak minuta na 210 ºC
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....