RECEPT DANA

Zdravko Tomšić ustupio nam je recept za filet pastve s krustom od lješnjaka, porilukom i keljom

 Berislava Picek/Cropix
Cilj pilot-projekta "Razvoj gastronomije Gorskog kotara" je predstavljane tradicinonalnih namirnica na kvalitetniji način

Sastojci za 4 osobe:

700 g fileta potočne pastrve, očišćenog od kože i kostiju
600 g kelja
300 g poriluka
2 dl kiselog vrhnja
70 g maslaca l češnjak (1 češanj)
sol i papar

Kelj izrezan na rezance blanširati pa odložiti sa strane. U zagrijanoj tavici otopiti maslac, dodati poriluk i pustiti da "uvene" na laganoj vatri. Paziti da ne promijeni boju. Dodati češnjak, blanširani kelj, sol i papar, sjediniti miješanjem i dobro zagrijati, pa na kraju dodati kiselo vrhnje.

Za krustu od lješnjaka:

50 g prženih lješnjaka
50 g panko mrvica
50 g ribanog sira
50 g maslaca

Maslac otopiti i dodati mu sve suhe sastojke. U vatrostalnu posudu staviti topao kelj s porilukom i vrhnjem, na to položiti filet pastrve i posuti krustom te sve zajedno peći u pećnici 10-ak minuta na 210 ºC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 09:42