ZDRAV RUČAK

ZELENA BROKULA: Fritata

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Danas kuham!
5 jaja
80 g polutvrdog sira
2 ljutike
1/2 brokule srednje veličine
50 g feta sira
maslinovo ulje
sol i papar

Zagreb, 250118.
Zdrava jela s brokulom prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Brokulu očistimo, odstranimo cvjetove koje kuhamo na pari 3 minute, a stabljiku ogulimo i narežemo na manje komade. Ljutiku narežemo na kolutiće te je sa stabljikom brokule dinstamo na malo maslinova ulja. Kada povrće omekša, začinimo ga te ostavimo da se ohladi. U ohlađeno povrće umiješamo naribani sir. Prebacimo u manju okruglu posudu za pečenje te ravnomjerno složimo i prelijemo umućenim jajima. Složimo na vrh dio skuhane brokule, posipamo feta sirom te zapečemo u pećnici zagrijanoj na 200 ° Celzijevih oko 20 minuta, odnosno dok se jaja ne skuhaju, a fritata ne stisne. Serviramo je toplu ili hladnu s ostatkom skuhane brokule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 17:41