![34266261](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/07/14/k_34266261_640.jpg)
180 g brokule 100 g maslinova ulja 50 g badema režanj češnjaka 40 g naribanog parmezana 1 šaka svježeg peršinova lista 5 žlica tople vode pola žličice himalajske soli malo sitnog papra 300 g svježih orecchietta |
![Zagreb, 250118.
Zdrava jela s brokulom prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/2/9/15/petric_brokula2-250118.jpg)
Brokulu očistimo, natrgamo na manje komade i skuhamo na pari točno tri minute. Zatim je prebacimo u posudu u kojoj ćemo je izblendati. Dodajemo ostatak namirnica, s time da bademe možemo prethodno oguliti blanširanjem. Štapnim mikserom napravimo gusti pesto koji pomiješamo s kuhanom toplom tjesteninom. Prema želji serviramo uz još malo kuhane brokule, parmezana i maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....