Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 4 jaja
- 300 g svježe koprive
- 0,5 dcl maslinova ulja
- pola vezice srijemuša
- 1 dcl kozjeg jogurta
- 2-3 žlice skute
- sol
- malo ribanog parmezana za posipanje
- nekoliko kriški slanine
Priprema
1. korak
Koprivu kratko blanširajte u slanoj vodi (2-3 minute). Ocijedite i prebacite u blender. Dodajte srijemuš, kozji jogurt, maslinovo ulje i sol. Sameljite u glatki pesto.
2. korak
U drugoj posudi lagano istucite jaja. Dodajte im pesto i skutu. Provjerite je li dovoljno slano. Na tavi zapecite kriške slanine tako da postanu hrskave. Na masnoći od slanine ispecite fritaju tako da ostane prilično mekana. Servirajte s hrskavim kriškama slanine posuto s malo ribanog sira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....