Zelena fritaja sa slaninom i sirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 4 jaja
  • 300 g svježe koprive
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • pola vezice srijemuša
  • 1 dcl kozjeg jogurta
  • 2-3 žlice skute
  • sol
  • malo ribanog parmezana za posipanje
  • nekoliko kriški slanine

Priprema

1. korak

Koprivu kratko blanširajte u slanoj vodi (2-3 minute). Ocijedite i prebacite u blender. Dodajte srijemuš, kozji jogurt, maslinovo ulje i sol. Sameljite u glatki pesto.

2. korak

U drugoj posudi lagano istucite jaja. Dodajte im pesto i skutu. Provjerite je li dovoljno slano. Na tavi zapecite kriške slanine tako da postanu hrskave. Na masnoći od slanine ispecite fritaju tako da ostane prilično mekana. Servirajte s hrskavim kriškama slanine posuto s malo ribanog sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 17:21