Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 filea pilećih prsa
- sol
- 1 jaje
- 2 žlice brašna
- mrvice za paniranje
- ulje za prženje
- vrećica majoneze
- žličica senfa
- 2 žlice kiselog vrhnja
- zelena salata
- 100 g sira
- sol i papar
Priprema
1. korak
Preko folije istucite meso, posolite ga, uvaljajte u brašno, umućeno sirovo jaje te mrvice. Pecite u dubokom ulju dok ne poprimi žutu boju. Ostvite na papiru da upije masnoću i da se meso ohladi. Narežite ga na komadiće. Izmiješajte majonezu, vrhnje, senf, sol i papar.
2. korak
Očistite zelenu salatu i natrgajte je na komadiće. Pomiješajte salatu s mesom, prelijte dresingom, pa preko salate naribajte sir.
Savjet: Majonezu možete napraviti i sami: pjenjačom izmiješajte žumanjak, žličicu limunova soka, žličicu senfa, sol i papar. Zatim, stalno miješajući, kap po kap dodavajte ulje. Miješajte dok se se sve ulje (175 ml) ne upije, odnosno dok smjesa ne postane dobro povezana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....