Zelena salata s komadićima piletine

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 filea pilećih prsa
  • sol
  • 1 jaje
  • 2 žlice brašna
  • mrvice za paniranje
  • ulje za prženje
  • vrećica majoneze
  • žličica senfa
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • zelena salata
  • 100 g sira
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Preko folije istucite meso, posolite ga, uvaljajte u brašno, umućeno sirovo jaje te mrvice. Pecite u dubokom ulju dok ne poprimi žutu boju. Ostvite na papiru da upije masnoću i da se meso ohladi. Narežite ga na komadiće. Izmiješajte majonezu, vrhnje, senf, sol i papar.

2. korak

Očistite zelenu salatu i natrgajte je na komadiće. Pomiješajte salatu s mesom, prelijte dresingom, pa preko salate naribajte sir.

Savjet: Majonezu možete napraviti i sami: pjenjačom izmiješajte žumanjak, žličicu limunova soka, žličicu senfa, sol i papar. Zatim, stalno miješajući, kap po kap dodavajte ulje. Miješajte dok se se sve ulje (175 ml) ne upije, odnosno dok smjesa ne postane dobro povezana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 18:11