Za palačinke:
200 - 250 g brašna 1 jaje 200 ml mlijeka 2 žlice kokosova ili maslinova ulja sol 100 - 150 g blitve |
Za paštetu:
1 konzerva tunjevine 3 jaja 3 kisela krastavca 90 g majoneze zrnati senf 25 g maslaca |
U posudu stavite glatko brašno i mlijeko te dobro razmutite, dodajte jaje, sol, ulje i sitno kosan samo zeleni dio blitve, pa sve sjedinite. Neka odstoji minimalno jedan sat. Tava ne treba biti jako zagrijana jer će u tom slučaju palačinka biti pregorena, a ne svijetlozelene boje. Peći u tavi na malo masnoće na jednoj i drugoj strani oko 1 minutu. Ohlađene palačinke premazati paštetom od tunjevine. U blender stavite tunjevinu, kuhana jaja i kisele krastavce. Dodajte majonezu, papar, zrnati senf i omekšali maslac. Dobro izmiksajte i ostavite u hladnjaku minimalno sat prije mazanja na palačinke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....