• oko 350 g očišćenih kozica
• 2 šalice temeljca od škampa
• 2 žlice pesta od sušenih rajčica
• 1 veći češanj češnjaka
• malo limunova soka
• maslinovo ulje
• stručak svježeg peršinovog lista
• 1 pakiranje svježih zelenih tagliatella
Na malo maslinovog ulja nekoliko sekundi prodinstajte protisnuti češnjak, zatim dodajte temeljac, kozice i pesto, prokuhajte 1 minutu da sve zavrije pa dodajte i zelene tagliatelle u tu tekućinu. Poklopite i kuhajte tjesteninu par minuta. Trebalo bi dodati još malo temeljca ili vode, ovisno o količini tjestenine. Po želji možete protisnuti još jedan češnjak, zalijte sve s još malo maslinova ulja, stavite i malo limunova soka te jelo servirajte s puno svježeg peršinovog lista. Ako je umak pregust i teško je promiješati tjesteninu, samo dodajte još malo tekućine. Bitno je ne prekuhati kozice, pa ako je vrijeme kuhanja tjestenine dulje od tri minute, radije je skuhajte sa strane.
RECEPT ZA 15 MINUTA
Zelene tagliatelle s kozicama i pestom od sad nadalje radit ćete samo po ovom receptu
Nastasja Chiara Petrić otkrila nam je svoje omiljene i vrlo jednostavne recepte s rajčicom
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?