700 g manga glavica luka srebrenca 4 češnja češnjaka mala žličica svježe naribanog đumbira 120 g bijelog šećera 200 ml vinskog octa 180 ml soka od jabuke 2 suhe čili papričice pola žličice sjemena gorušice |
Najprije pripremite posudu za kuhanje i dobro operite teglice. Namirnice su dovoljne za 800-900 ml umaka. Mango ogulite i izrežite na manje komade te stavite u posudu. Luk i češnjak nasjeckajte te dodajte mangu. Zatim dodajte šećer, sok od jabuke, ocat i stavite na slabu vatru. Dok se smjesa zagrijava, polako dodajte začine - naribani đumbir, sjemenke gorušice i malo soli te lagano pojačajte plamen. Na samom kraju dodajte čili papriku očišćenu od sjemenki i narezanu na trakice. Pustite da zakuha, smanjite vatru i na laganom plamenu kuhajte 30- 35 minuta. Maknite s vatre te štapnim mikserom usitnite sastojke i odmah stavite u pripremljene staklenke. Kad se ohladi, stavite na hladno i tamno mjesto ili u hladnjak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....