CHUTNEY

ZIMNICA NA DRUGAČIJI NAČIN: Chutney od paprike i ružmarina

Na spomen zimnice uvijek mi se usne razvuku u osmijeh. Veliki je to posao, rekla bi moja mama, no treba se uvijek sjetiti užitka kad se tijekom zime s poštovanjem ulazi u smočnicu i na polici traže omiljeni džem, pekmez, ukiseljeni fini krastavci ili paprika…
700 g crvene rog paprike
200 g smeđeg šećera
pola žličice soli
1 lovorov list
150 ml jabučnog octa
pola žličice nasjeckanog svježeg ružmarina
pola žličice mljevenog papra
prstohvat kajenskog papra

Papriku očišćenu od sjemenki i narezanu na trakice stavite u dublju posudu. Dodajte sol, ocat, nasjeckani ružmarin, lovorov list i šećer te stavite kuhati na jaki plamen da zakuha. Potom smanjite i kuhajte oko 25 minuta povremeno miješajući. U međuvremenu će paprika omekšati, samo pazite da sva tekućina ne ispari. Na samom kraju izvadite lovorov list i dodajte mljeveni papar. Dobro promiješajte i stavite u teglicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 16:42