KAKO SE JELO NEKADA

Zlatko Puntijar s nama je podijelio recept za jelena kuhanog u crnoj juhi od vina

 Marko Miscevic/Cropix
Zlatko Puntijar, čuvar i zagovornik tradicije zagrebačkoga kraja, na terasi obiteljskog restorana pripremio nam je nekoliko jela

Trebat će vam:

500 g jelenjih medaljona
1 jabuka
1 mala glavica luka
1 žica meda
20 g nasjeckanih badema
đumbir
grožđice
kompot od šljiva
1 dl crnog vina
sol, papar
krušne mrvice

Priprema:

U tavu naliti vina i vode, kad zakuha dodati naribanu jabuku i luk. Meso staviti u umak neka se lagano kuha, pa dodati med, bademe, grožđice, sol, papar, đumbir. Za slađi okus i bolju boju, dodati malo kompota od šljiva. Zgusnuti krušnim mrvicama i poslužiti posipano sa listićima ili nasjeckanim bademima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 00:11