Zlevka s blitvom bez glutena

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 500 g brašna od prosa, no može se kombinirati i kukuruzno
  • 2 jaja
  • 250-300 g svježeg sira bez laktoze
  • 1 dcl rižinog mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • blitva špinat ili tikvice

Priprema

1. korak

Povrće operite, ocijedite, a možete ga kratko i blanširati, ali potom dobro ocijediti. Sve sastojke umijesiti, smjesa mora biti gusta kao za svaku zlevku.

2. korak

Staviti zlevku u posudu za pečenje i peći ju na 180 stupnjeva dok ne dobije blago zlatnu boju.

Recept: Kristina Komarica

Foto: Berislava Picek/EPH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 13:00