KRUMPIR I HOBA

Znate li što je hobotnica na mornarski? Mi je obožavamo, a priprema je prejednostavna

 Sima_ha/Getty Images
Spoiler alert! U pitanju je hobotnica s krumpirom, češnjakom, peršinom i dosta maslinova ulja...

Trebat će vam:

1,5 kg hobotnice

1 kg krumpira srednje veličine

6-7 češnja češnjaka

peršin

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

U uzavrelu vodu stavite kuhati očišćenu hobotnicu i čitav oguljeni krumpir. Kada je krumpir kuhan, gotova je i hobotnica. Odvojite krumpir i zgnječite ga kako biste dobili kremastu masu kao kada radite pire krumpir. Glavu hobotnice i debele dijelove narežite na kockice, a krakove ostavite netaknute. Kockice hobotnice dodajete krumpiru sa sjeckanim češnjakom, izdašnom količinom peršina te soli i paprom po potrebi. Dobro začinite maslinovim uljem, izmiješajte te dekorirajte krakovima hobotnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 12:48